• страница_глава_бг

Апликација

Системи за тестирање на SRI ADAS

Напредните системи за помош на возачот (ADAS) стануваат се поприсутни и пософистицирани кај патничките возила, со функции како што се автоматско задржување лента, откривање пешаци и итно сопирање.Во согласност со зголеменото производство на ADAS, тестирањето на овие системи станува поригорозно со повеќе сценарија што треба да се разгледуваат секоја година, видете, на пример, тестирањето ADAS спроведено од Euro NCAP.

Заедно со SAIC, SRI развива роботи за возење за активирање на педалата, сопирачките и управувањето и роботски платформи за носење меки цели за да одговараат на потребата од поставување на тест возила и фактори на животната средина во многу специфични и повторливи сценарија.

Истражувачки труд:

Модел на предвидлива контрола на возен робот за тестирање на ADAS

Возач за роботи ISTVS_paper_SRI_SAIC

ADAS-Test-System-52
ADAS-Test-System-6

Оставете ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја.