• страница_глава_бг

Вести

Заварување на рамката на вратата за полирање/ Серија на примена на брусење со сила контролирано iGrinder

вести-2

Барања за проектот:

1. Полирање на заварување по рамката на вратата од автомобилот CMT заварувањето е важно за да се направи површината на рамката на вратата мазна и униформа.

2. Најдобриот изглед на заварот бара мелење на материјалот не само на заварот, туку и на основниот материјал 1mm околу спојот на заварот.Дебелината на основниот материјал во положбата за мелење треба да се намали во согласност со фабричките стандарди.

3. Сите електрични интерфејси и процедури мора да се усогласат со стандардите на производителот.

iGrinder® интелигентно решение контролирано со сила:

Како независен систем за мелење за контрола на силата, шемата е независна од софтверот за контрола на роботот.Роботот треба само да ја следи предвидената патека додека функцијата за контрола на силата и лебдењето е независно завршена од главата на iGrinder.Корисникот треба само да ја внесе потребната вредност на силата.

Во споредба со конвенционалните роботски методи за контрола на силата, iGrinder ® реагира побрзо.Тој е попрецизен, полесен за употреба и поефикасен во мелењето.Инженерите-роботи повеќе не треба да дизајнираат и имплементираат сложена програма за контрола на сигналот од сензорот за сила, бидејќи контролата на силата е автоматизирана од iGrinder ®.

iGrinder® е интелигентна пловечка глава за мелење контролирана со сила и патентирана технологија на Sunrise Instruments.Главата може да биде опремена со најразлични алатки, како што се пневматска мелница, електрично вретено, аголна мелница, права мелница, брусење со ремен, машина за влечење жица, ротирачка клетка итн., погодни за различни сценарија на примена.

Видео за полирање на заварување на рамката на вратата:

Контактирајте не за да дознаете повеќе за SRI iGrinder!


Оставете ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја.